Övrigt

Götaplatsen vinnaren av Svenska ljuspriset

 Götaplatsen_IMG_7605_FilipAndersson_(3)_Editerad[1]

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Filip Andersson

Götaplatsen i Göteborg blev vinnaren av Svenska Ljuspriset 2012 igår (20 september) under Ljusdagen i Nacka. De ansvariga för den vinnande ljusdesignen är: Ramböll genom Lars Fredén (uupdragsledare), Iben Winther Orton (chefsdesigner), Vladan Raunovic (ljusdesigner), Linda Fagerström (handläggare) och Eric Eliasson (elingenjör).  Beställaren är: Trafikkontoret Göteborgs stad, Ingemar Johansson,  arkitekten: Lars Fredén, Ramböll Sverige, elkonsulten: Eric Eliasson, Ramböll Sverige och elinstallatören: Svevia

De andra finalisterna som presenterades var Scandic Hotell Grand Central i Stockholm, Halmstad Regionbussterminal och E-huset vid Lunds tekniska högskola.

Svenska Ljuspriset syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

Om författaren

Cinna Adanko

Better Tag Cloud