Forskning Information Konstfack Övrigt

Färg- och ljusforskning

colour-light

Under åren 2008-2013 har Konstfacks grupp för Färg- och ljusforskning bedrivit ett flertal olika forskningsprojekt med medel från KK-stiftelsen, Energimyndigheten samt ett antal företag som aktivt medverkat i forskningsarbetet. De har redan tidigare (november 2013) skickat en slutrapport om detta arbete, men vill nu berätta att ytterligare två publikationer som bygger på Färg- och ljusgruppens forskning har publicerats:

FÄRG & LJUS för människan – i rummet (red. Karin Fridell Anter och Ulf Klarén). En populärvetenskaplig antologi skriven med stöd av Bertil och Britt Svenssons Stiftelse för Belysningsteknik och utgiven av Svensk Byggtjänst. Mer info och ett smakprov ur boken finns på Svensk Byggtjänst

ScaleImage

Daylight, visual comfort and quality of light (Karin Fridell Anter). Slutrapporten från Energimyndighetens projekt nr. 36 477- 1 finns nu publicerad som SYN-TES rapport nr 8. Dessutom finns den tidigare publicerade SYN-TES rapport nr 2 nu även i en engelsk version: PERCIFAL. Perceptual spatial analysis of colour and light (Ulf Klarén). Alla SYN-TES-rapportena kan laddas ned kostnadsfritt från konstfack

 

Om författaren

Cinna Adanko

Better Tag Cloud